Kárpitozás

Sokan úgy gondolják, hogy a kárpitozás lényege a bútor új köntösbe öltöztetése. Ha átgondoljuk, ez nem minden esetben állja meg a helyét. A kárpitos felelős azért, hogy az alvás, a pihenés teljes kényelemben történjen. Egy rossz minőségű olcsó bútor, könnyen az egészségünk rovására mehet.
A kisipari bútorgyártást, vagy felújítást nem lehet összehasonlítani a nagyipari termeléssel. Mindenkinek el kell döntenie, hogy minőséget és egyéniséget szeretne, vagy olcsó, rövid élettartalmú bútort.

 

A felújításban használt anyagokról sem árt egy-két dolgot tudni. Ha a szivacsot nézzük, ott is van egy minőségi, kényelmi skála. A vásznak és szövetek sem lehetnek silány minőségűek, ezért hosszabb egy kárpitos által felújított bútor élettartama. Amikor a kárpitos régi bútorból újat varázsol hosszú ideig minőségi bútorunk lesz, amin elég csak a szövetet lecserélni, ha megunja az ember.

Sokszor dolgoztam át régies vagy mai nevén retró bútort úgy, hogy a mai legmodernebb formája lett. Ami fontos még a régebbi bútorok anyagból, fából voltak és ma is tartják az állapotukat. Ha szakszerűen vannak megcsinálva, a hibák kijavításra kerülnek, teljesen új bútort kapunk. Amennyiben ezt a minőséget szeretnénk megvenni, akkor az áruházak felső kategóriás bútorai között kell keresgélni, ahol az áraik viszont csillagászatiak lehetnek.

 

Persze lehet nagyon olcsó heverőket venni, de ez nem kárpitos munka és egy kárpitos nem is akar ilyenekkel versenyezni.

 

A kárpitosok nagy többsége a minőségre törekszik, nem a mennyiségre!

2016 © Érdi Kárpitos - Minden jog fenntartva